Yumuşak hamurlu elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Tereyağının enfes kokusuyla mis gibi yumuşacık bir hamur, tarçınlı elma dolgusunun tatlı aromasıyla buluşuyor. Çay saatlerinizi şenlendirecek, tam kıvamında elmalı kurabiyeler hazırlamanın inceliklerini keşfedin.

23 Kasım 2025

Yumuşak Hamurlu Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

İç Harcı İçin:


  • 2 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:

  • Derin bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek ekleyin.
  • Tüm malzemeleri yumuşak, ele yapışmayan bir hamur haline getirin.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Elmaları soyup küp küp doğrayın.
  • Tavada elmaları, şeker ve tarçınla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğumaya bırakın, ardından dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın.

3. Şekillendirme ve Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Dinlenmiş hamuru un serptiğiniz tezgâhta açın.
  • Yuvarlak bir bardak veya kurabiye kalıbıyla daireler kesin.
  • Her dairenin ortasına 1 tatlı kaşığı iç harç koyun.
  • Kenarlarını birleştirerek kapatın ve hafifçe bastırarak şekil verin.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

4. Servis Önerisi:

  • Kurabiyeleri fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
  • Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Hamurun yumuşak olması için tereyağının oda sıcaklığında olması önemlidir.
  • Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • İç harcı soğutmadan kullanırsanız, hamur dağılabilir.
  • Kurabiyeleri sıcakken tepside bırakıp soğumalarını bekleyin, böylece yumuşak kalırlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;