Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Tuzlu Kurabiye

Pastane tuzlu kurabiyeleri, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes tatlar arasında yer alır. Ağızda dağılan bu kurabiyeleri evde yaptığınıza inandırmanız da oldukça zor olacaktır. Çocuklarınıza dışarıda hazırlanmış yiyeceklerden yedirmek istemiyor ve misafirlerinize elinizle hazırladığınız kurabiyeleri ikram etmek istiyorsanız, mutlaka bu tarifi denemeniz gerekiyor.

Pastane Tuzlu Kurabiye Malzemeleri

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 1 paket margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu
  • 2 yumurta sarısı

Pastane Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak margarini, sıvı yağı, üzüm sirkesini, şekeri, tuzu ve mahlebi hamur yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Daha sonra kabartma tozunu ve bir miktar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Un eklerken önce az az ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye çalışın. Hamurunuz elinize yapışmayacak bir hale gelene kadar un eklemeye devam edebilirsiniz.

Daha sonra hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak dilediğiniz gibi şekiller verebilirsiniz. Tam bir yuvarlak yapabileceğiniz gibi elinizle uzun ince bir hamur yapıp iki ucunu birleştirerek de çevirebilirsiniz. Böylelikle tüm hamurlarınızı yağlı kâğıt serilmiş tepsinize dizin.

Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında Pastane Tuzlu Kurabiye çeşitlerinizin üzeri kızarana kadar pişirin. Çok fazla kızarmamasına dikkat edin; aksi halde fazla pişmesi kurabiyelerin acı olmasına neden olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kurabiyelerin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, pişirdikten sonra tamamen soğumasını bekleyin ve ardından hava geçirmeyen bir kapta saklayın. Ayrıca, mahlep yerine farklı baharatlar ekleyerek kurabiyelerinize farklı tatlar katabilirsiniz. Örneğin, kimyon veya kekik kullanarak farklı aromalar elde edebilirsiniz.

Pastane tuzlu kurabiyeleri, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi daha da özel kılacaktır. Misafirlerinize sunarken yanında çeşitli peynirler veya zeytinler ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Peynirli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Peynirli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?