Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Mahlepli tuzlu kurabiye, dayanılmaz kokusu ve damakta bıraktığı enfes lezzet ile pek çok kişinin favorileri arasına girecek niteliktedir. Özellikle mahlep, tuzlu kurabiye ve poğaça gibi tariflere çok yakışıyor. Fırında pişerken kokusunun tüm evi sarması ve fırından çıktığındaki albenisi kendine hayran bırakıyor. Eğer daha önce mahlepli tuzlu kurabiye tarifini hiç denemediyseniz işte size güzel bir fırsat.

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt (kaymaksız)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 damla limon suyu
  • Aldığı kadar elenmiş un

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Mahlepli tuzlu kurabiye için derin bir karıştırma kabı alalım ve orta kısmına sıvı yağı, margarini ve yumurtaları (1 tanesinin sarısı hariç) kırıp parmak uçlarımız ile karıştıralım. Margarini yumuşattıktan sonra karıştırma kabına şeker, yoğurt, tuz, mahlep ve limon suyu ilave edip tekrar karıştırmaya devam edelim. Ardından unu yavaş yavaş kabın içerisine ilave edip yoğuralım.

Yoğurduğumuz hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasını sağlayalım. Akabinde hamurun üzerine bir tülbent örtelim ve 5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve un serpiştirip tezgâhın üzerine alalım. Bezelediğimiz hamurlardan bir tanesini tezgâhın üzerine alıp parmak uçlarımız ile yuvarlayalım. Hamur çubuk görünümü aldığında mahlepli tuzlu kurabiyeye şekil verelim. Bu aşama da şekil vermek tamamen sizin göz zevkinize kalmıştır. Ancak uzattığımız hamuru ikiye katlayıp tekrar yuvarlayabilirsiniz.

Bu şekil, klasik tuzlu kurabiye şeklidir ve görsellik olarak da çok sevilir. Şekil verdiğimiz mahlepli tuzlu kurabiyelerin üzerlerine önceden ayırdığımız bir tane yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim. Ardından fırın tepsisine dizelim ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Arzu ederseniz yumurta sarısını kurabiyeler tepsideyken de sürebilirsiniz. Yeteri sürede pişen kurabiyeleri tepsiden bir spatula vasıtasıyla çıkartıp servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Ekstra Bilgiler

Mahlep, çeşitli fırın ürünlerine kendine has aromatik bir tat katar. Sağlık açısından da faydalıdır; sindirim sistemini düzenler ve mide rahatsızlıklarını hafifletir. Bu yüzden mahlepli tuzlu kurabiye sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalık olabilir.

Sunum Önerileri

Mahlepli tuzlu kurabiyeleri servis ederken yanına taze demli bir çay veya kahve ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kurabiyelerin üzerine serpebileceğiniz çörek otu veya susam gibi malzemelerle görsellik ve lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri