Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Tuzlu Kurabiye

Baharatlı tuzlu kurabiye, baharatlardan vazgeçemeyen bireyler için kaçınılmaz bir tarif olarak öne çıkmaktadır. Bu lezzetli kurabiyeler, kabul günlerinizde veya çay saatlerinizde hazırlayarak güzel vakitler geçirmenize olanak sağlar. Aynı zamanda, çocuklarınızın beslenme çantalarına koyarak onların da bu enfes lezzetten faydalanmalarını sağlayabilirsiniz. Acı olmadığı için çocuklarınız da rahatlıkla tüketebilirler.

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Malzemeleri

  • Yarım paket margarin (125 gr)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (Acı olmayacak)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 şeker kaşığı domates salçası
  • Alabildiği kadar un

Üzeri İçin

  • Susam ve yumurta sarısı

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Baharatlı tuzlu kurabiyenin hazırlanması için öncelikle derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine sıvı yağ ile margarini ekleyin. Parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Margarin eridikten sonra karışıma salçayı, tuzu, şekeri, sirkeyi, yumurtayı, mahlebi ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurma işlemine devam edin. Un hariç bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra karışımın içerisine yavaş yavaş unu ekleyin ve yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde yoğurma işlemini bitirin ve hamuru 3 eşit parçaya ayırın.

Ayrılan parçalardan bir tanesini tezgahın üzerine alıp merdane ile açın. Bu aşamada hamurun ne çok kalın ne de çok ince olmaması gerekmektedir. Bir parmak kalınlığında açılan hamurun üzerine kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın. Eğer böyle bir imkanınız yoksa, baharatlı tuzlu kurabiyeleri yuvarlak şekiller vererek hazırlayabilirsiniz.

Fırın tepsisine bir adet yağlı kağıt serin ve kağıdın üzerine de şekil verilen hamurları düzgün bir şekilde yerleştirin. Bütün hamurları tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Bu aşamada susam yerine çörek otu da kullanabilirsiniz. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve içerisine hafif şekilde ısıtıp kurabiyelerin olduğu tepsiyi fırına gönderin. Yaklaşık 20 dakika kadar baharatlı tuzlu kurabiyeleri fırında pişirin ve üzerleri hafif kızarınca fırının ayarını kapatıp tepsiyi fırından alın. Kurabiyeleri soğuması veya hafif ılıması için bekletip servis tabaklarına yerleştirin. Eğer kurabiyeleri biraz dinlenmeden tepsiden alırsanız, alırken dağılabilirler. Tedbir almak için kurabiyeleri biraz bekletmekte fayda vardır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Susamlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Susamlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Minikler Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Minikler Tarifi ve Malzemeleri