Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Baharatlı Tuzlu Kurabiye Malzemeler;
- 100 gr oda ısında beklemiş margarin
- 1 su bardağı ay çiçek yağı
- Yarım fincan sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- 1 şeker kaşığı domates salçası
- Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;
- Arzuya göre susam, çörek otu veya haşhaş tohumu
Baharatlı Tuzlu Kurabiye Yapılışı;
Yoğurma kabının içerisine ilk olarak margarini alalım ve parmak uçlarımız ile iyice yumuşatalım. Ardından içerisine un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım. Birbiri ile kaynaşmış olan malzemelerin içirişine ayırdığımız unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Bu aşama da hamurun ele yapışmayacak yumuşaklıkta olması gerekir. İstenilen yumuşaklığa gelen hamurlardan fındıktan irice parçalar kopartalım ve yuvarlayıp fırın tepsisinin üzerine dizelim. Bütün kurabiyeler tepsiye dizildikten sonra üzerlerine çatal ile desenler verelim ve 180 derecelik fırında pişirmeye bırakalım. Üzerleri hafif kızara kurabiyeleri fırından alalım ve soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun...
Ispanaklı Tuzlu Kurabiye Malzemeler;
- 1 çay bardağı kaymaksız yoğurt
- 1 çay bardağı ay çiçek yağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tane yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yaprak ıspanak
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar tuz
Ispanaklı Kurabiye Hazırlanışı;
İlk olarak ıspanakları çok hafif olacak şekilde haşlayalım ve robottan geçirip püre kıvamına getirelim. Ardından ıspanaklar derin bir yoğurma kabının içerisine alalım ve üzerine diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım. Yeteri kadar yoğrulan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve şekil verip fırın tepsisine dizelim. 175 derecelik fırında ıspanaklı kurabiyelerimizi yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim ve arzuya göre sıcak-soğuk servis yapalım. Afiyet olsun...
Yeşil Soğanlı Tuzlu Kurabiye Malzemeler;
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 6 dal yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (az gelirse un ilavesinde bulunabilirsiniz)
- 2 yumurta sarısı (1'i üzeri için ayrılmalı)
Yeşil Soğanlı Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı;
Öncelikle yeşil soğanları temizleyelim ve ince kıyım olacak şekilde doğrayıp bekletelim. Ardından un hariç diğer malzemeleri ayrı bir kaba alalım ve yoğurma aşamasına geçelim. Bu noktada karıştırılan malzemelerin içerisine azar, azar elenmiş un ilavesi yapalım ve yumuşacık bir hamur elde edelim. İstediğimiz kıvama gelen hamurun içerisine doğradığımız yeşil soğanları da ekleyelim ve tekrar yoğuralım. Akabinde oluşturduğumuz hamurdan yuvarlak toplar top şeklinde parçalar kopartalım ve elimiz ile istenilen şekli verip fırın tepsisine dizelim. Fırın tepsisine dizdiğimiz yeşil soğanlı tuzlu kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpiştirelim ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Üzerleri çok hafif şekilde kızaran kurabiyeleri fırından alalım ve servis tabaklarının üzerlerine dizip sunum yapalım. Afiyet olsun...
Peynirli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Malzemeler;
- Yarım demet dereotu
- 100 gr tereyağı veya eritilmiş margarin
- yarım çay bardağı ay çiçek yağı
- 2 yumurta (tekinin sarısı üzerine sürmek için ayrılmalı)
- 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Peynirli Dereotlu Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı;
Kurabiyemizin yapıma başlamadan evvel dereotlarını temizleyelim ve robottan ince kıyım olacak şekilde geçirip bir kasenin içerisine boşaltalım. Ardından ayrı bir karıştırma kabı alalım ve kurabiye malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur oluşturalım. Bunun için ilk önce un dışında ki malzemeleri karıştıralım ve ardından unu ilave edip yoğurma aşamasını başlatalım. Hamur yumuşak kıvama gelince içerisine dereotlarını ilave edelim ve tekrar yoğurup hamura şekil verelim. Bu aşamada kurabiye kalıplarını kullanabilir veya standart yuvarlak şekil verebilirsiniz. Şeklini alan hamurları bir fırın tepsisinin içerisine dizelim ve 175 derece ısıda ki fırına gönderip pişirelim. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilmesi uygun olacaktır. İçi ve dışı pişmiş olan kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuduktan sonra sunum yapalım. Afiyet olsun...
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Malzemeler;
- 1 paket margarin (veya arzuya göre tereyağı)
- 1 tane yumurta (sarısı üzeri için ayrılmalı)
- 4 su bardağı elenmiş un
- 1 fincan çörek otu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çörek Otlu Kurabiye Yapılışı;
Ağızda kolayca dağılan çörek otlu kurabiyemizin yapımına geçerken geniş bir kap alalım ve içerisine unu ekleyip havuz oluşturalım. Ardından havuzun içerisine verilen diğer malzemeleri ekleyelim ve parmak uçlarımız ile yoğurmaya başlayalım. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve bir tepsinin üzerine yerleştirelim. Ardından bu parçaları teker, teker alalım ve yuvarlayıp tepsiye dizelim. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve fırının içerisine yollayıp 180 derece de 15 dakika pişirelim. Üzerleri istenilen kızarıklığa gelmiş kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun...