Yumuşak ağızda dağılan kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Damakta bıraktığı unutulmaz lezzet ve yumuşacık dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bir kurabiye tarifi. Tereyağının enfes aromasıyla birleşen pudra şekerinin ince dokusu, her ısırıkta adeta ağızda dağılan bir deneyim vaat ediyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz kadar şık görünüme sahip.
Yumuşak Ağızda Dağılan Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Derin bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı ve pudra şekerini alın. Mikserle krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. 2. Üzerine yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. Vanilini ilave edip harmanlayın. 3. Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karıştırın. Bu kuru karışımı, yavaş yavaş tereyağlı karışıma ekleyerek spatula veya elinizle yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. 4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisini hazırlayın. 6. Dinlenmiş hamuru tezgaha alıp merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla şekil verin veya elinizle yuvarlayıp hafifçe bastırarak şekillendirin. 7. Kurabiyeleri tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kenarları hafifçe renk alınca fırından çıkarın. Püf Noktaları:
Bu tarifle elde edeceğiniz kurabiyeler ağızda adeta eriyecek kadar yumuşak ve nefis bir dokuya sahip olacaktır. Afiyet olsun! |



.webp)
