Yumurtasız Pudra Şekerli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
- Üzeri için: Pudra şekeri veya susam
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağını veya margarini yumuşak bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin, yağ ve şeker iyice birleşene kadar çırpın.
- Sıvı yağ, vanilin, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.
- Hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıplarıyla şekil verin veya elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekillendirin.
- Kurabiyelerin üzerine çatal batırarak veya susam serperek süsleyebilirsiniz.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, altı üstü hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak fazla un eklemek kurabiyelerin sertleşmesine neden olabilir.
- Kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra hemen soğutmaya özen gösterin, böylece daha gevrek olurlar.
- İsteğe bağlı olarak kurabiye hamuruna kakao, hindistan cevizi veya tarçın ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
|