Yulaflı şekersiz kurabiye nasıl yapılır?

Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için pratik bir tarif: yulaflı şekersiz kurabiyeler. Doğal tatlandırıcı olarak muz ve kuru meyvelerle hazırlanan bu lezzet, sadece birkaç basit malzeme ve 30 dakikadan kısa sürede sofralarınızda.

23 Kasım 2025
Yulaflı Şekersiz Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 adet olgunlaşmış muz (püre haline getirilmiş)
  • 1 çay bardağı doğranmış kuru meyve (hurma, kayısı, üzüm)
  • 1/2 su bardağı çiğ badem veya ceviz (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam tuz

Hazırlık Süresi

  • 10 dakika

Pişirme Süresi

  • 20-25 dakika

Yapılışı

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Muzları bir kasede çatal veya ezici ile püre haline getirin.
  • Püre haline gelmiş muza yulaf ezmesini, doğranmış kuru meyveleri, varsa ceviz veya bademi, tarçın, vanilya ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yaklaşık 10 dakika bekletin ki yulaf ezmesi yumuşasın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan kaşıkla parçalar alarak yuvarlak şekil verip dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, sonra servis yapın.

Notlar

  • Kuru meyveler doğal tatlandırıcı görevi görür, şeker eklemenize gerek kalmaz.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi veya kakao ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeler oda sıcaklığında saklanabilir, tazeliğini koruması için hava almayan bir kapta muhafaza edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;