Yoğurtsuz elmalı kurabiye nasıl yapılır, tarif nedir?
Elmalı kurabiye sevenler için yoğurtsuz hazırlanan pratik bir tarif. Tereyağının lezzeti ve tarçınlı elma dolgusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir atıştırmalık. İçindeki çıtır cevizler ise kurabiyelere ayrı bir dokunuş katıyor.
Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
İç Harcı İçin:
- 3 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tavada elmaları, şeker ve tarçınla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz cevizi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâhta açın ve kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
- Çıkardığınız şekillerin yarısının ortasına kaşıkla elma harcından koyun, diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarını hafifçe sıkıştırın.
- Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak piştikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|