Yeşil Mercimekli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 2 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı:
- Haşlanmış yeşil mercimeği bir kasede çatalla ezerek püre haline getirin.
- İnce bulguru üzerine ekleyip, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve 15 dakika kadar şişmeye bırakın.
- Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Kurabiye büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verin.
- Kızgın sıvı yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
- Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
Not: İsterseniz kurabiyeleri fırında pişirmek için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
|