Üzümlü Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağını ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karıştırın.
- Bu kuru karışımı, yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
- Hamur toparlandıktan sonra, dövülmüş ceviz ve kuru üzümleri ekleyip homojen şekilde yedirin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri, tepsi üzerinde 5 dakika soğutup sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kuru üzümleri sıcak suda 10 dakika bekletip süzdükten sonra kullanırsanız daha yumuşak olurlar.
- Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Fırın sıcaklığına göre pişme süresi değişebilir, kurabiyelerin kenarları hafif kızardığında fırından alın.
|