Üzeri Portakal Dilimli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal (dilimler için)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (dilimler için)
Yapılışı:
- Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurta, vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurarak hamuru toparlayın.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Portakalı ince dilimler halinde kesip, kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
- Fırını 180°C'ye ısıtın, hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla şekillendirin.
- Her kurabiyenin üzerine bir portakal dilimi yerleştirip, pudra şekeri serpin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
İpuçları:
- Portakal dilimlerini çok ince keserseniz kurabiyeler daha çıtır olur.
- Kurabiyeleri sıcakken hareket ettirmeyin, kırılabilirler.
- Portakal kabuğu rendesi, kurabiyelere hoş bir aroma katacaktır.
|