Tuzlu çekirdekli kurabiye nasıl yapılır, tarif var mı?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve nefis bir tarif: tuzlu çekirdekli kurabiyeler. Çıtır dokusu ve aromasıyla çay saatlerinizi taçlandıracak bu enfes kurabiyeler, sadece birkaç malzeme ve basit adımlarla hazırlanıyor.

23 Kasım 2025

Tuzlu Çekirdekli Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı çekilmiş tuzlu çekirdek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı süt ve biraz tuzlu çekirdek içi

Yapılışı:


  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Geniş bir kapta yumuşak tereyağı, ayçiçek yağı ve yumurtayı iyice karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Çekilmiş tuzlu çekirdek içini hamura ekleyip homojen şekilde dağılana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürüp tuzlu çekirdek içi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

Not:


  • Çekirdekleri blender ile çekebilir veya havanda dövebilirsiniz.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;