Tarçınlı misket kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Tarçının sıcak ve baharatlı dokusuyla misket kurabiyelerin enfes birleşimi... Yumuşacık dokusu ve çay saatlerinize eşlik edecek nefis aromasıyla bu tarif, mutfak deneyimlerinizde fark yaratacak. Oda sıcaklığındaki tereyağıyla hazırlanan hamurun kıvamı, pişerken fazla yayılmayan özel formuyla göz dolduran bir lezzet şöleni vaat ediyor.

23 Kasım 2025

Tarçınlı Misket Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, tarçın, tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak misket şekli verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Not:


  • Kurabiyeler pişerken çok fazla yayılmayacaktır, bu nedenle aralarında biraz boşluk bırakmanız yeterlidir.
  • Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;