Şükran kaymak un kurabiyesi nasıl yapılır? tarifi nedir?
Mis gibi tereyağı kokulu, ağızda dağılan un kurabiyeleri için pratik ve denenmiş bir tarif. Hamurun dinlendirilmesinden pişirme süresine kadar tüm inceliklerle, çay saatlerinizi tatlandıracak nefis bir lezzet hazırlamak için ihtiyacınız olan her şey burada.
Şükran Kaymak Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 çay bardağı nişasta
- Üzeri için: pudra şekeri
Yapılışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, kabartma tozu, nişasta ve unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin (kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar).
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından pudra şekerine bulayın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulamayın, dağılabilir.
- Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişebilir, kontrollü pişirin.
|