Star bas kurabiyesi nasıl yapılır, tarifi nedir?

Yıldız şekilleriyle sofraları süsleyecek nefis kurabiyeler hazırlamak için doğru adrestesiniz. Tereyağının aroması ve pudra şekerinin hafifliğiyle dengelenen bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek. Hamurun buzdolabında dinlendirilmesinden pişme süresine kadar tüm inceliklerle, misafirlerinizi hayran bırakacak kıvamda kurabiyeler yapmak artık çok kolay.

23 Kasım 2025

Star Bas Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Yıldız şekilli kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-12 dakika pişirin (kenarları hafif kızarana kadar).
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerini pudra şekeriyle süsleyin.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Pudra şekerini elekle serperek daha homojen bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;