Sıvı Yağlı Nişastalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya mısır özü)
- 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Nişasta, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok sert olmasın.
- Hamuru streç filmle sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin üzerine çatal bastırarak şekil verebilir veya susam, hindistan cevizi serpebilirsiniz.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamuru fazla yoğurmayın, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
- Pudra şekeri yerine toz şeker kullanırsanız, karışımı daha uzun süre çırpmanız gerekebilir.
|