Şerbetli hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?
Hindistan cevizinin lezzetiyle şerbetin mükemmel uyumunu yansıtan bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Yumuşacık dokusu ve tam kıvamında şerbetiyle çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir tarif sizleri bekliyor.
Şerbetli Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- Hamuru için
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur için; yumuşak tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hindistan cevizi, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 170°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbete batırın ve 2-3 dakika bekletin.
- Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Kurabiyeleri sıcakken şerbete batırmak emilimi kolaylaştırır
- Hamuru fazla yoğurmayın, kurabiyeler sertleşebilir
- Şerbetin soğuk olması kurabiyelerin daha çekici görünmesini sağlar
|