Pudra şekerli ağızda dağılan kurabiye nasıl yapılır?

Mis gibi tereyağı kokulu, ağızda dağılan kurabiyeler yapmak için doğru yerdesiniz. Tereyağının oda sıcaklığında olmasından pişirme süresine kadar tüm inceliklerle, çay saatlerinizi tatlandıracak nefis bir tarif sizleri bekliyor.

22 Kasım 2025

Pudra Şekerli Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri (ayrıca üzeri için biraz daha)
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini geniş bir kapta, krema kıvamı alana kadar iyice çırpın.
  • Yumurta sarısı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek azar azar ekleyin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Fırınınızı 180°C'de ısıtın ve tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın, aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • 15-20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz, soğumaya bırakın ve üzerlerini pudra şekerine bulayın.

Püf Noktaları:


  • Tereyağının oda sıcaklığında olması, kurabiyelerin ağızda dağılmasını sağlar.
  • Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulamayın, şeker eriyebilir.

Servis Önerisi:

  • Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Çay veya kahve yanında mükemmel gider!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;