Portakallı köy kurabiyesi nasıl yapılır? tarifi nedir?

Portakalın ferahlatıcı aromasıyla zenginleşen bu yumuşak köy kurabiyeleri, çay saatlerinize özel bir dokunuş katıyor. Geleneksel tarifin portakal lezzetiyle buluştuğu bu atıştırmalık, ev yapımı lezzetin en güzel örneklerinden biri olarak karşınızda.

22 Kasım 2025

Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi


Portakallı köy kurabiyesi,geleneksel köy kurabiyelerinin portakal lezzetiyle buluştuğu, mis gibi kokusu ve yumuşak dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir atıştırmalıktır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarif:

Malzemeler:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (sadece sarı kısmı)
  • Yarım su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
  • Üzeri için: pudra şekeri veya file badem (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri el veya mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • İsteğe bağlı olarak üzerlerine file badem serpebilir veya piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyeler altın rengi alana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Portakal suyunu taze sıkarsanız, lezzet daha belirgin olacaktır.
  • Kurabiyeleri sıcakken tepside 5 dakika bekletip sonra soğutma ızgarasına alırsanız, altları nemli kalmaz.

Afiyet olsun! Bu tarifle, portakalın ferahlatıcı aromasını taşıyan yumuşacık kurabiyeler hazırlayabilir, sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;