Oktay usta'nın kakaolu ıslak kurabiyesi nasıl yapılır?

Çikolata tutkunları için nefis bir atıştırmalık: Oktay Usta'nın kakaolu ıslak kurabiyesi, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla çay saatlerinizi şölene dönüştürüyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, özellikle sıcakken pudra şekerine bulanan geleneksel yöntemiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor.

22 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Kakaolu Islak Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
  • Üzeri için: Pudra şekeri veya hindistan cevizi

Yapılışı:


  • İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın.
  • Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Süt, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz, ılık kurabiyeleri pudra şekeri veya hindistan cevizine bulayın.
  • Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz ıslak kalması için şekere bulamak önemlidir.
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;