Oktay usta'nın kakaolu ıslak kurabiyesi nasıl yapılır?
Çikolata tutkunları için nefis bir atıştırmalık: Oktay Usta'nın kakaolu ıslak kurabiyesi, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla çay saatlerinizi şölene dönüştürüyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, özellikle sıcakken pudra şekerine bulanan geleneksel yöntemiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor.
Oktay Usta'nın Kakaolu Islak Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
- Üzeri için: Pudra şekeri veya hindistan cevizi
Yapılışı:
- İlk olarak, tereyağı ve toz şekeri bir kapta iyice karıştırın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Süt, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz, ılık kurabiyeleri pudra şekeri veya hindistan cevizine bulayın.
- Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz ıslak kalması için şekere bulamak önemlidir.
- İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.
|