Oktay kurabiye tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Mis gibi tereyağı kokulu, ağızda dağılan kıvamıyla klasikleşmiş bir oktay kurabiyesi yapmak sandığınızdan daha kolay. İşte hem pratik hem de lezzet garantili tarifin tüm incelikleri ve püf noktaları.

20 Kasım 2025

Oktay Kurabiyesi Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (yaklaşık)
  • 1 çay bardağı file badem veya dövülmüş fındık (üzeri için)

Yapılışı:


  • Yumuşak tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
  • Kurabiyelerin üzerine file badem veya dövülmüş fındık serpin
  • 170°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın

Püf Noktaları:


  • Tereyağı kesinlikle oda sıcaklığında olmalı, erimemeli
  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, kurabiyeler sertleşebilir
  • Unu kontrollü ekleyin, hamurun kıvamı çok önemli
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olur, soğuyunca kıvam alır
  • Fırın sıcaklığına dikkat edin, yüksek ısıda yanabilirler
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı yerleştirin
  • Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;