Nişastalı tuzlu kurabiye nasıl yapılır, tarif nedir?
Pratik malzemelerle hazırlanan, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak nefis bir nişastalı tuzlu kurabiye tarifi. Hamurun kıvamından pişirme süresine kadar tüm detaylar, lezzetli sonuçlar almanız için adım adım anlatılıyor.
Nişastalı Tuzlu Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tereyağını bir kase içerisinde yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. 2. Üzerine sıvı yağ, yumurta, tuz ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın. 6. Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla şekillendirin veya bir bıçakla keserek istediğiniz şekli verin. 7. Kurabiyelerin üzerine çörek otu veya susam serperek, önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. 8. Kurabiyeler hafifçe kızarınca fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |



.webp)
