Muzlu kakaolu kurabiye nasıl yapılır, tarifi nedir?
Sağlıklı atıştırmalık arayanlar için pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi: Olgun muzun doğal tatlılığıyla hazırlanan, kakao ve tarçınla zenginleştirilmiş bu kurabiyeler, sadece birkaç basit malzeme ve adımla mutfakta harikalar yaratmanızı sağlıyor.
Muzlu Kakaolu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 olgun orta boy muz
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- İsteğe bağlı: 50 gram bitter çikolata parçaları veya ceviz içi
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
- Muzları bir kasede çatalla iyice ezin
- Üzerine yulaf ezmesi, kakao, bal, tarçın ve vanilyayı ekleyip karıştırın
- İsteğe bağlı olarak çikolata parçaları veya ceviz ekleyin
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla kurabiye şekli vererek dizin
- 15-20 dakika pişirin, kenarları hafif sertleşince fırından alın
- Soğumaya bırakın ve servis yapın
Notlar:
- Muzlar ne kadar olgunsa kurabiyeler o kadar tatlı olur
- Kıvamı çok yumuşak olursa biraz daha yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz
- Bu tarif vegan ve glutensiz (yulaf ezmesi glutensiz ise) bir alternatiftir
|