Mısır unlu susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Mısır ununun hafif dokusu ve susamın çıtır lezzetini birleştiren bu kurabiyeler, çay saatlerinize farklı bir tat katacak. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem göz hem damak zevkine hitap ediyor.

22 Kasım 2025

Mısır Unlu Susamlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı susam (üzeri için)

Hazırlanışı:


  • İlk olarak, geniş bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak, şeker eriyene kadar iyice çırpın.
  • Ardından sıvı yağ, yoğurt, vanilin ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Mısır unu, buğday unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve susama bulayın.
  • Susamlı kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri bir süre soğumaya bırakın, ardından servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yapışıyorsa, biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Susamın iyi yapışması için hamuru hafifçe ıslatabilirsiniz.
  • Kurabiyelerin altının da piştiğinden emin olmak için fırın tepsisini ara sıra kontrol edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;