Mısır gevrekli kozalak kurabiye nasıl yapılır?
Mısır gevreği ve hindistan cevizinin lezzet buluşmasıyla hazırlanan kozalak kurabiyeler, hem pratik hem de göz alıcı bir atıştırmalık sunuyor. Kakao ile zenginleşen bu nefis tatlı, buzdolabında dinlendirilerek mükemmel kıvama ulaşıyor.
Mısır Gevrekli Kozalak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır gevreği
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Bir tencerede süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakaoyu karıştırın. Orta ateşte, şeker eriyene ve karışım kaynamaya başlayana kadar pişirin.
- Kaynayan karışımı ocaktan alın ve içine vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Başka bir kapta mısır gevreği ve hindistan cevizini harmanlayın.
- Sıcak karışımı mısır gevreği-hindistan cevizi karışımının üzerine dökün ve spatula ile tüm malzemelerin birbirine yapışacak kıvama gelene kadar karıştırın.
- Karışım biraz soğuduktan sonra, elinizle kozalak şekli vererek kurabiyeleri oluşturun. (Islanmamak için ellerinizi hafifçe yağlayabilirsiniz.)
- Hazırladığınız kozalak kurabiyeleri bir tepsiye dizin ve buzdolabında en az 1 saat bekletin.
- Soğuyup kıvam alan kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
İpuçları:
- Kozalak şekli vermek için karışımı avucunuzda yuvarlayıp üst kısmını hafifçe sivriltin.
- İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
- Buzdolabında bekletmek, kurabiyelerin daha iyi şekil almasını sağlar.
|