Kușlokumu kurabiyesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Mis kokulu, tam kıvamında bir kuşlokumu kurabiyesi hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları bu tarifte bulabilirsiniz. Hindistan cevizinin lezzetiyle birleşen yumuşacık dokusu ve pratik yapım aşamalarıyla çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir atıştırmalık.
Kuşlokumu Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (tepsiyi yağlamak için ayrıca gerekecek)
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin ve kabartma tozunu ilave edin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hindistan cevizine bulayarak yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
- 180°C fırında 15-20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarınca soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Not:
- Kurabiyelerin üzeri çatlamaz ve yumuşak olması için hamuru fazla yoğurmayın.
- Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.
|