Küçük beyaz kurabiyeler nasıl yapılır? tarifi nedir?

Mis kokulu, çay saatlerinin vazgeçilmezi küçük beyaz kurabiyeler için pratik bir rehber: Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasından fırından alınana kadar tüm inceliklerle, bu tarif hem göze hem damağa hitap eden sonuçlar vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Küçük Beyaz Kurabiyeler Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Üzeri için: Pudra şekeri veya beyaz çikolata

Yapılışı:


  • Tereyağını ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Fırınınızı 180°C'de ısıtın ve tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve küçük kurabiye kalıpları ile şekillendirin.
  • Kurabiyeleri tepsiye dizin ve 10-12 dakika, kenarları hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın, soğuduktan sonra pudra şekeri serpin veya eritilmiş beyaz çikolataya batırarak süsleyin.

Püf Noktaları:


  • Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin, kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak içine limon kabuğu rendesi veya hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;