Krem şantili çatlak kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve göz alıcı bir tarif: Krem şantili çatlak kurabiyeler, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek. Hamurun dinlendirilmesi ve sıcakken pudra şekerine bulanmasıyla ortaya çıkan o karakteristik çatlak görünümü, bu kurabiyelere ayrı bir hava katıyor.
Krem Şantili Çatlak Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, krem şantiyi hazırlayın. Toz krem şantiyi sütle çırparak katı bir kıvama getirin ve buzdolabında bekletin. 2. Bir karıştırma kabında, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini kremsi bir kıvam alana kadar iyice çırpın. 3. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. 5. Kuru malzemeleri, yaş karışıma yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur, ele yapışmayacak yumuşaklıkta olmalıdır. 6. Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 7. Dinlenen hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve avucunuzda açarak içine 1 tatlı kaşığı kadar soğuk krem şantiden koyun. Kenarlarını kapatarak yuvarlak şekil verin. 8. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerleri hafifçe kızardığında fırından alın. 9. Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz, soğumaya bırakmadan pudra şekerine bulayın. Soğudukça üzerlerinde çatlaklar oluşacaktır. 10. Tamamen soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun! İpuçları:
|



.webp)
