Köylü kurabiyesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Mis kokulu, tam kıvamında köylü kurabiyeleri yapmanın sırlarını keşfedin. Tereyağının lezzeti ve pudra şekerinin hafifliğiyle bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Köylü Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir)
  • Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin (kenarları hafif kızarana kadar).
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Pudra şekerini kurabiyeler tam soğuduktan sonra bulamak daha iyi sonuç verir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;