Kereviz kurabiyesi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Kerevizin farklı ve lezzetli bir formuyla tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif, sebzeyi sevenler için şaşırtıcı bir atıştırmalık sunuyor. Çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla kereviz kurabiyeleri, hem çay saatlerinize hem de misafir sofralarınıza renk katacak.

22 Kasım 2025

Kereviz Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:


  • Kerevizleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkarak iyice süzün.
  • Geniş bir kasede rendelenmiş kereviz, kaşar peyniri, yumurta, sıvı yağ, galeta unu, kabartma tozu ve baharatları karıştırın.
  • Malzemeleri elinizle yoğurarak kurabiye hamuru kıvamına getirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
  • Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Not:


  • Kereviz kurabiyelerini fırında pişirmek isterseniz 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak içine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;