Kaymaklı limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Mis kokulu limon kabuğu ve kremalı labne peynirinin buluştuğu bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Tereyağlı yumuşacık hamurun içindeki ferahlatıcı kaymaklı dolgu, her ısırıkta damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor.

22 Kasım 2025

Kaymaklı Limonlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kaymaklı İç Malzeme:


  • 200 gram labne peyniri veya taze peynir
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

2. Kaymaklı İçin Hazırlanması:

  • Labne peyniri, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı bir kaseye alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Bu karışımı buzdolabında bekletin.

3. Kurabiyelerin Şekillendirilmesi:

  • Dinlenmiş hamuru tezgaha alıp merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak bir kesici (veya bardak) ile hamurdan daireler kesin.
  • Kurabiyelerin yarısına halka şeklinde kesilmiş bir kalıp kullanarak ortasını boşaltın (çerçeve şeklinde olacak).

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 10-12 dakika veya hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

5. Birleştirme:

  • Soğuyan tam kurabiyelerin üzerine bir tatlı kaşığı kaymaklı iç malzemeden sürün.
  • Ortası boş olan çerçeve kurabiyeleri üzerine kapatarak hafifçe bastırın.

6. Servis:

  • Kurabiyeleri servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

İpuçları:

  • Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri sıcakken değil, soğuduktan sonra birleştirin, aksi halde kaymak eriyebilir.
  • Limon kabuğunu rendelerken sadece sarı kısmını kullanın, beyaz kısım acılık verebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;