Kavrulmuş kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Mis gibi tereyağı kokulu, içi cevizli tarçinli harçla dolu kavrulmuş kurabiyeler... Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu nefis tatlı, tam kıvamında bir dokuya ve enfes bir aromaya sahip. Hamurunun yapımındaki incelikler ve pişirme sürecindeki püf noktaları, kurabiyelerin mükemmel sonuç vermesini sağlıyor.
Kavrulmuş Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (iç harcı için)
- 1 çay kaşığı tarçın (iç harcı için)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- İç harcı için ceviz/fındık, tarçın ve biraz pudra şekerini karıştırın.
- Hamur parçalarını avucunuzda açarak içine hazırladığınız harçtan koyun ve kapatın.
- Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince fırından alabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra pudra şekerine bulamazsanız şeker eriyebilir.
|