Kakaolu ve sade karışık kurabiye nasıl yapılır?
Hem kakaolu hem sade hamurun birleşiminden oluşan bu enfes kurabiyeler, görünümleriyle iştah açarken lezzetleriyle de damaklarda iz bırakıyor. Yapım aşamasındaki küçük detaylar ve püf noktalar, kıvamının mükemmel olmasını sağlıyor.
Kakaolu ve Sade Karışık Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurun
- Hamuru iki eşit parçaya ayırın
- Bir parçaya kakaoyu ekleyip iyice yoğurun
- Her iki hamuru da 30 dakika buzdolabında dinlendirin
- Dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
- Kakaolu ve sade hamurları birleştirerek şekillendirin
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin
- Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçene kadar tepside bekletin
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra tamamen soğuyana kadar bekleyin
- İsteğe bağlı olarak kurabiyelere fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Soğuk süt veya sıcak çay ile servis yapabilirsiniz
- Üzerlerini eritilmiş çikolata veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz
|