Kakaolu ve hindistan cevizli ıslak kurabiye tarifi nedir?
Kakao ve hindistan cevizinin enfes uyumuyla hazırlanan bu ıslak kurabiyeler, geleneksel tatlı kültürümüzün en sevilen lezzetlerinden birini yansıtıyor. Yumuşacık dokusu ve tam kıvamında şerbetiyle çay saatlerinizi şölene dönüştürecek pratik bir tarif sizleri bekliyor.
Kakaolu ve Hindistan Cevizli Islak Kurabiye TarifiMalzemeler:
Şerbeti İçin:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirip limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. 2. Kurabiye hamuru için, tereyağı ve toz şekeri bir kapta iyice çırpın. 3. Yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve hindistan cevizini ilave edip karıştırın. 5. Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını kontrol ederek ayarlayın. 6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 8. Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz, soğumuş şerbete batırıp çıkarın (1-2 saniye yeterli). 9. Şerbetli kurabiyeleri bir servis tabağına alın ve üzerlerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek süsleyin. 10. Kurabiyeleri şerbeti çekene kadar dinlendirdikten sonra servis yapın. Not: Kurabiyelerin ıslak kalması için şerbetin soğuk, kurabiyelerin sıcak olması önemlidir. Afiyet olsun! |



.webp)
