Kakaolu Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yapılışı:
- Tereyağını bir kase içerisinde mikserle çırpın, yumuşak bir kıvam alana kadar devam edin.
- Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp, merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbı veya bir bardakla şekil vererek kurabiyeleri kesin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın, tam soğuduktan sonra servis yapın.
Not:
- Kurabiyeler pişerken çok fazla yayılabilir, bu nedenle hamuru dinlendirmek önemlidir.
- İsteğe bağlı olarak üzerlerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!
|