Kakaolu kalıplı kurabiye nasıl yapılır?
Kakao ve tereyağının enfes uyumuyla hazırlanan bu kalıplı kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir atıştırmalık sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, özel günlerde veya çay saatlerinde sevdiklerinizi mutlu etmek için ideal bir seçenek.
Kakaolu Kalıplı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
- Vanilyayı ilave edin
- Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin
- Tüm malzemeleri yavaşça birleştirip ele yapışmayan bir hamur elde edin
- Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın
- Kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika pişirin
- Fırından çıkan kurabiyeleri tepsi üzerinde 5 dakika dinlendirdikten sonra ızgara üzerinde soğumaya bırakın
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla yoğurmayın, yoksa kurabiyeler sertleşebilir
- Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak görünebilir, soğudukça kıvam alacaktır
- Farklı şekillerde kalıplar kullanarak kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz
- Üzerlerini erimiş çikolata veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz
|