Kakao Beyaz Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
- Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, hamur haline getirin.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçaya kakaoyu ekleyip iyice yoğurun.
- Her iki hamurdan da ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
- Kakao ve sade hamurları birleştirerek şekil verin (örneğin, ikisini birlikte yuvarlayıp hafifçe bastırabilirsiniz).
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın, soğuduktan sonra servis yapın.
Not: Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır. Afiyet olsun!
|