Islak cocostar kurabiye nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Hindistan cevizinin aroması ve ıslak dokusuyla fark yaratan bu kurabiyeler, şerbetle buluşunca adeta ağızda dağılıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir tatlı alternatifi sunuyor.
Islak Cocostar Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi (rendelenmiş)
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hindistan cevizi, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Bu sırada şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kurabiyeler hafif pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkarın ve servis tabağına alın.
- Kurabiyeleri şerbeti çekene kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Kurabiyeleri şerbete batırırken fazla bekletmemeye dikkat edin, aksi halde dağılabilirler. Afiyet olsun!
|