Gevrek kurabiye nasıl yapılır, tarifi nedir?
Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti gevrek kurabiyeler, dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, mükemmel kıvamı yakalamanın püf noktalarını keşfedeceksiniz.
Gevrek Kurabiye Tarifi: Çıtır Çıtır Lezzetin SırlarıGevrek kurabiye,dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezidir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif: Malzemeler:
Yapılışı:1. Tereyağı ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. 2. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, yoğurmaya başlayın. 4. Kuru malzemelerle ıslak malzemeler birleşince, ceviz veya fındık ekleyip hamuru toparlayın. 5. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Püf Noktaları:
Bu tarifle, misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis gevrek kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |



.webp)
