Elmas Kurabiye Tarifi
Elmas kurabiye, adını piştikten sonra üzerine bastırılarak verilen elmas şeklinden alan, pratik ve lezzetli bir kurabiye çeşididir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz elmas kurabiye tarifi:
Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı hindistan cevizi (dışını kaplamak için)
Hazırlanışı
- Tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Vanilin, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak top şekli verin.
- Hindistan cevizine bulayarak her tarafını kaplayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz, kurabiyeler sıcakken bir bıçağın ucuyla üzerlerine bastırarak elmas şekli verin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Püf Noktaları
- Hamuru çok fazla yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
- Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz şekil verin, soğudukları zaman kırılabilirler.
- Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir, kurabiyelerin altı hafif kızardığında pişmiş demektir.
Afiyet olsun! Bu tarifle misafirlerinize veya sevdiklerinize çay saatleri için harika bir ikram hazırlayabilirsiniz. |