Elmalı Düğme Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç Malzemesi:
- 2 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle elmalı iç harcını hazırlayın. Elmaları soyup rendeleyin, tencereye alın. Şeker ve tarçın ekleyip kısık ateşte elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak ceviz ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Bir kapta un, pudra şekeri, yumuşak tereyağı, yumurta, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.
- Bir bardak veya kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekiller çıkarın. Bu parçaları düğme şekli vermek için ortalarına küçük bir şiş veya pipetle delikler açın.
- Yarısının ortasına soğuyan elmalı harçtan bir çay kaşığı koyup üzerine delikli diğer yarısını kapatarak yapıştırın. Kenarlarını hafifçe bastırarak birleştirin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Elmalı iç harcını iyice soğutursanız kurabiyelerin şekli bozulmaz.
- Kurabiyeleri sıcakken değil, soğuduktan sonra servis yapın daha lezzetli olur.
|