Elmalı çıtır kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Mutfaklara mis gibi elma kokusu getirecek, çay saatlerini şenlendirecek nefis bir çıtır kurabiye tarifi. Rendelenmiş elmaların hafif ekşiliği, tarçının sıcak aroması ve tereyağının lezzetiyle buluşan bu kurabiyeler, tam kıvamında gevrek dokusuyla her ısırıkta damaklarda şenlik yaratıyor.
Elmalı Çıtır Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak elmaları soyup rendeleyin ve bir tavada 2-3 yemek kaşığı şekerle birlikte kavurun. Elmalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2. Bir kapta tereyağı ve kalan şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. 3. Yumurtayı ekleyip tekrar çırpın. 4. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve tuzu karıştırın. 5. Kuru malzemeleri yavaş yavaş yaş karışıma ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 6. Soğuyan elmaları hamura ekleyip homojen şekilde karıştırın. 7. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 8. Fırınınızı 180°C'de ısıtın. 9. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin. 10. 15-20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 11. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. İsterseniz soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |



.webp)
