Cevizli rulo kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için cevizli rulo kurabiye, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları şenlendiriyor. Yumuşacık hamuru ve cevizli iç dolgusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu tarif, adım adım anlatımıyla kolayca hazırlanabiliyor.
Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (kıvamına göre ayarlanabilir)
İç Harcı İçin:
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
Yapılışı:
- Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Ardından yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Vanilin ve kabartma tozunu ilave edin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz çok sert olursa biraz sıvı yağ veya yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
İç Harcın Hazırlanışı:
- Bir tavada çekilmiş ceviz, toz şeker ve sütü karıştırarak kısık ateşte şeker eriyene ve karışım koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Şekil Verme ve Pişirme:
- Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgâha un serperek, dikdörtgen şeklinde açın.
- Açtığınız hamurun üzerine soğumuş cevizli harçtan ince bir kat sürün.
- Hamuru uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın. Streç filme sararak buzdolabında 15-20 dakika daha dinlendirin.
- Dinlenen ruloları 1 cm kalınlığında dilimleyin.
- Dilimleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|