Cevizli atom kurabiyesi nasıl yapılır, tarifi nedir?

Cevizin aromasıyla zenginleşen, pudra şekerinin ince dokusuyla tamamlanan nefis bir atom kurabiyesi tarifi. Tereyağının eriyen yapısı ve ceviz lezzetinin mükemmel dengesiyle çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir lezzet hazinesi.

22 Kasım 2025

Cevizli Atom Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  • Son olarak ceviz içini ekleyip hamuru ele yapışmayacak kıvama getirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • Cevizleri mümkün olduğunca ince çekmek kurabiyenin dokusunu güzelleştirir.
  • Kurabiyeleri pudra şekerine bulamadan önce iyice soğumasını bekleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;