Ceviz unlu kurabiye nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için ceviz unlu kurabiye, hem besleyici hem de enfes bir seçenek sunuyor. Tereyağının aroması ve cevizin gevrek dokusuyla birleşen bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek.

22 Kasım 2025

Ceviz Unlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Bir kasede tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, vanilin, tarçın ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Cevizleri ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • 180°C fırında 15-20 dakika veya üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Cevizleri çok ince çekmeyin, iri parçalar kurabiyeye lezzet katacaktır.
  • Kurabiyeler sıcakken yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır.
  • İsteğe bağlı olarak üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Soğuk süt veya Türk kahvesi ile mükemmel uyum sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;