Ceviz kurabiye nasıl yapılır, tarifte neler var?
Mis gibi tereyağı kokulu, cevizli kurabiyelerle çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir tarif. Yumuşacık dokusu ve ceviz aromasıyla herkesin beğenisini kazanacak bu kurabiyeler, hazırlaması kolay ama lezzetiyle sofraların yıldızı olacak.
Ceviz Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin
- Son olarak ceviz içlerini ekleyip hamura yedirin
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekerine bulayın
Not: Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, soğudukça kıvam alacaktır. Afiyet olsun! |