Beyaz haşhaşlı kurabiye nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için beyaz haşhaşın enfes aromasıyla hazırlanan kurabiye tarifi. Malzemelerin doğru kıvamda birleşmesi ve pişirme sürecindeki inceliklerle ortaya çıkan bu nefis tatlı, çay saatlerinizi şenlendirecek.

22 Kasım 2025

Beyaz Haşhaşlı Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı beyaz haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve toz şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Beyaz haşhaşı, unu, vanilini, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgâhta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekil verin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşaksa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşince pişmiş demektir.
  • Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta saklayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;