Bademli parmak kurabiyenin tarifi nasıl yapılır?
Mis gibi tereyağı kokulu, bademin lezzet kattığı enfes parmak kurabiyeler yapmak isteyenler için tüm incelikleriyle bir tarif. Yumuşacık dokusu ve çıtır bademleriyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeleri hazırlamak oldukça kolay. İşte malzemelerden püf noktalara kadar her detay...
Bademli Parmak Kurabiye TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kurabiyelerin pişeceği tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. 2. Geniş bir karıştırma kabında yumuşak tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Bu işlem kurabiyelerinizin daha hafif ve gevrek olmasını sağlayacaktır. 3. Çırpma işlemine devam ederken yumurtayı ekleyin, ardından vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. 4. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve ince çekilmiş bademi harmanlayın. Bu kuru karışımı, yavaş yavaş ıslak karışıma ekleyerek spatula veya elinizle yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekirse un miktarını azar azar artırabilirsiniz. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle parmak şekli verin. Kurabiyelerinizi hazırladığınız tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. 6. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla ince bir süt tabakası sürün ve üzerlerine badem parçaları serpiştirerek süsleyin. 7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika veya üzeri hafif altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri bir süre tepside dinlendirin, ardından servis tabağına alın. Püf Noktaları:
Bu nefis bademli parmak kurabiyeleri çay veya kahve yanında keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! |



.webp)
