Zeynolu tatlar ile elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Tereyağlı hamurun lezzeti ve tarçınlı elma dolgusunun enfes uyumuyla hazırlanan bu elmalı kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden sonuçlar vaat ediyor.

23 Kasım 2025

Zeynolu Tatlar ile Elmalı Kurabiye Tarifi


Malzemeler (Yaklaşık 20-25 adet için):

  • 3 su bardağı un
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Elmalı İç Harcı İçin:


  • 3 adet orta boy elma (rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1. Elmalı İç Harcı Hazırlama:

  • Elmaları soyup rendeleyin.
  • Tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, rendelenmiş elmaları ekleyin.
  • Yarım su bardağı toz şekeri ve tarçını ilave edip orta ateşte elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz veya fındık ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

2. Kurabiye Hamuru Hazırlama:

  • Bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

3. Şekil Verme ve Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Dinlenmiş hamuru tezgaha alıp merdane ile yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak bir kesme kalıbı veya bardak kullanarak daireler kesin.
  • Her dairenin ortasına 1 tatlı kaşığı elmalı iç harçtan koyun.
  • Kenarlarını katlayarak yarım ay şekli verin veya üzerine başka bir daire kapatarak kapatın, kenarlarını çatal ile sıkıştırın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

4. Servis Önerisi:

  • Kurabiyeleri fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
  • İsteğe bağlı olarak üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Zeynolu Tatlar İpuçları:

  • Hamuru çok fazla yoğurmayın, kurabiyeler sertleşebilir.
  • Elmalı iç harcı soğuduktan sonra kullanın, hamur ıslanmasın.
  • Pişirme süresi fırına göre değişebilir, kenarlar hafif kızardığında fırından alın.

Sonuç:

Bu tarifle Zeynolu tatların özenli ve lezzetli dokunuşunu yansıtan, misafirlerinizi memnun edecek nefis elmalı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
;